onsdag 14 november 2007

Man kan ju för i hela friden inte sälja ett TORG!

Det är det alltihop handlar om. Den som tror något annat måste fundera en gång till. Så snart ett torg har uppstått, oavsett hur, tillhör det Alla och omfattas av den Speciella Allemansrätten. Det kan då inte längre säljas. Det får inte heller bebyggas med något som är vidlyftigre än en mindre friluftsscen eller en korvkiosk. Torget ska i övrigt lämnas till fri utveckling. Så är det bara.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Om det är som du säger att det faktiskt är FÖRBJUDET att sälja ett torg som är en allmänning, så måste det väl vara juridiskt omöjligt. Hur långt kan man överklaga? Till EU-kommissionen? Vilka paragrafer kan man stödja sig på? Hur fort måste det gå innan det är för sent?

Anonym sa...

Suck... vilka tomtar. Det finns ingen juridisk term som heter "speciell allemansrätt". Hur orkar man ägna så mycket tid och energi åt att en del av det där stora fula blåshålet blir något som Bollnäsborna vill ha? Finns det inget viktigare i världen att bry sig i? Svält? Krig? Orättvisor? Ungdomarnas skejtarhall? Gå ut i skogen och leta upp ett kalhygge så får ni både blåshål och slipper dessutom alla HEMSKA affärer.