torsdag 1 november 2007

162.000:-

är det pris Brotorget ska säljas för. Oklart om det är med eller utan moms, men nog är det som hittat?
Alltså 60 kronor kvadraten. För det får man inte en garderob i Stockholms innerstad. Andra har fått betala sex gånger mer för marken i Bollnäs, men priset är satt med tanke på att "det blir en bra lösning", enligt den tekniska chefen, d.v.s. att köparen har tänkt att bygga ett dyrt hus med riktig glasfasad med skjutbara element!
Kommunen subventionerar m.a.o. bygget med någon miljon. Är inte det olagligt? Dessutom ska kommunen stå för en del av driften, något som inte har nämnts så ofta. Även det kan vara olagligt. Upphandlingen har man vidare struntat i och beslutsgången har varit oregelmässig.

Evy och Åsa och deras kompisar är okonventionella och driftiga kvinnor som gillar action och inte alltid har tid att läsa regler och förordningar, ofta blir ju sånt bara till hinder på den breda vägen. Så planerna visades bara under sommaren och hela proceduren drivs på som om elden vore lös och ingen skulle ha tid att tänka en vettig tanke. Mållösa och stumslagna skola vi stå med mössorna i handen.

Inga kommentarer: