tisdag 30 oktober 2007

Tänka sig!

”Målsättningen är att allmänheten ska ha tillgång till innetorget”, sa Bo Lindgren (s) när plan och byggnämnden för två veckor sedan körde vidare och antog den nya detaljplanen för Brotorget.
Man tackar! Vi kanske får vara där, på (det som var) vårat eget torg. Och lyssna till köpmusiken och känna köpdofterna. Gratis! Kanske till och med utan att köpa nånting på en lång stund. Så är i alla fall målsättningen, sen får man se.
Fast vakterna kommer ju och kör ut oss förstås. Det kan ju inte vara öppet jämt.
Det är ännu ett mesigt steg för mänskligheten detta att så mycket som möjligt av utomhus ska göras till inomhus. Det räcker inte att butikerna är inomhus, det ska vara inomhus när man går dit också! Eller när man kommer ut med sina kassar, då är man fortfarande inne! Otroligt!
Då får man känna sig som om någon däruppe tyckte om en. I alla fall just då. Men förr eller senare måste man ändå gå ut i det gamla vädret.
I samband med detta måste nämnas att Bollnäs nu också kommer att få sina första rulltrappor!! Allting kommer lite senare till småorterna, och det typiska är att särskilt politikerna blir till sig i trasorna och vill vara med på det nya, oftast utan att tänka så mycket först. Ja helst ska ingen tänka.
Allt detta har hänt förr i Bollnäs, och den sorgliga historien om Brotorget blir bara ännu en Bollnäshistoria. Men kanske den sista, för det är osäkert om Bollnäs överlever detta. Mycket av identiteten fanns faktiskt på det där torget, där människor fortfarande fick vara människor.

Och det var en vanlig himmel över.

Inga kommentarer: