söndag 16 december 2007

Dom ville det, sa Ingvar

Det är viktigt att människor kan känna ibland att deras politiker bryr sig om dem på ett lite mera konkret sätt, och ser deras behov. Trivsel är en ofta bortglömd faktor i samanhanget.
Tyvärr betraktar somliga politiker valet som ett carte blanche, ett förtroende som en-gång-för-alla ger rätten att agera efter eget gottfinnande. Ingenting kan vara mera felaktigt, ingenting kan leda mera fel.
Än värre blir det när politikerna går i förbund med utomstående krafter och agerar över medborgarnas huvuden och i strid med deras intressen, så som vissa ledande politiker nu gjort i Bollnäs. Tydligen har man lovat bort sig så till den grad att man inte kan backa ens när opinionsundersökningar visar att man helt saknar stöd bland medborgarna.
Ingvar Persson (m) fick under ett möte häromdagen frågan varför man inte kunde bygga den minst sagt impopulära gallerian någon annanstans än just på Brotorget.
- Dom ville ha den där! svarade han.
Spelar ingen roll om "dom" är cityhandlarna, Sjaelsö, företagarföreningen, Milton Friedman, Ågrenkonsult AB eller någon annan som viskat i Ingvars öra.
Tydligare kan det ändå inte sägas.

Inga kommentarer: